Ronde billen, stevige mooie benen en een smalle taille is iets wat we dagelijks tegenkomen in de media of social media.

Vaak denken we dat dit onbereikbaar is met een normaal leven, terwijl we met krachttraining en de juiste voeding dit doel kunnen bereiken. Het vergt veel motivatie en doorzettingsvermogen om door middel van fitness en krachttraining deze doelen te bereiken. Daarom hebben we deze oefeningen verwerkt in een Small Group Training met meerdere stations, waardoor fitness en krachttraining weer uitdagend en motiverend word. Deze les is alleen toegankelijk voor vrouwen, waardoor oefeningen in ongemakkelijke houdingen ongestoord uitgevoerd kunnen worden.

De GymBLC is een groepsles die gezien kan worden als een Small Group Training in de sportschool. Onder begeleiding van een Personal Trainer ga je verschillende oefeningen doen die je kan herkennen uit de fitness en krachtsport. Denk dan aan squats, deadlifts, hip thrusts en lunges. Met deze compound oefeningen word het hele lichaam aangesproken, waardoor de prikkel tot vetverbranding en spiermassa opbouw word verhoogt. Samen met een goede voeding, waar een gewichtsconsulent je in kan bijstaan, zorgt dit voor gegarandeerde resultaten en ben je zelf in controle over je figuur. Je zult niet direct een bodybuilder worden, maar ervaart wel hoe een soortgelijke training ontzettend effectief kan zijn! Tevens zitten er ook oefeningen tussen die je krachtuithoudingsvermogen op de proef stellen zoals in de BLC-HIT, deze workout zorgt ervoor dat alle aspecten van een juiste training worden aangesproken in een half uur tijd.

Tijdens deze training maken we gebruik van verschillende stations, deze stations bestaan uit krachtoefeningen met gewichten. Dit kunnen halters zijn, kettlebells of barbells, maar ze zijn altijd toegankelijk voor ieder niveau. Je bepaalt namelijk zelf de hoeveelheid gewicht die je gebruikt, sommige oefeningen doe je in tweetallen, zodat er een ‘spotter‘ is tijdens je oefening. Mocht je dan overhoop toch teveel gewicht hebben gekozen, kan deze helpen met het afmaken van je set of het terug leggen van het gewicht zonder het oplopen van vervelende blessures.

Er is bewust gekozen om deze les alleen toegankelijk te maken voor vrouwen, vaak word het toch als niet prettig ervaren om bepaalde oefeningen te verrichten in een grote drukke sportschool met veel afleidende factoren. In deze les kun je ongestoord je oefeningen afmaken zonder concentratieverlies bij andere sporters.

Door de variatie aan oefeningen en het kunnen bepalen van je eigen (start)gewicht is GymBLC toegankelijk voor de beginnende en gevorderde sporter.