Not another diet…

Ik kan inmiddels wel stellen dat ik alles, maar dan ook echt alle diëten, lifestyle changes etc. heb geprobeerd. Het ene succesvoller dan het andere, maar het meerendeel niet succesvol.

Waar ik voorheen op maandagmorgen (want ja iedereen weet dat je alleen op maandagmorgen kan beginnen met “afvallen” ;-)) vol goede moed begon met het werken aan mijzelf, was dat vaak rond een uur of 15 voor mijn gevoel al weer mislukt. Vaak kwam er dan op het werk iets lekker voorbij wat ik echt niet kon afslaan. En zo vloog poging 421 de deur uit.

Benieuwd naar het verhaal van Kimberley? Lees dan hier de blog! 

 

Maar je hoeft toch niet af te vallen

De meest gekregen opmerking die ik heb gekregen op mijn 3x per week sporten is “maar je hoeft toch niet af te vallen”.
Sporten wordt in het vrouwen cirkeltje naar mijn mening vaak gezien als tool om af te vallen, om slanker te worden, om die ene broek weer te passen. Als je antwoord dat je sport om sterker te worden, om ruimte in je hoofd te creëren of als uitlaatklep is dat eigenlijk vreemder dan bovenstaand. 
Benieuwd naar het verhaal van Daniëlle? Lees dan hier de blog! 

 

 

Vergelijk jezelf met jezelf!

We weten allemaal dat als jij jezelf vergelijkt met anderen je een slecht gevoel kan geven. Of daardoor erg gedemotiveerd en gefrustreerd raakt! Maar toch blijven we dat doen… Nu is het natuurlijk ook zo dat het door de social media kanalen de verleiding groot is om jezelf te blijven vergelijken. 

Benieuwd waarom jij jezelf niet moet vergelijken met anderen?Plantaardig eten en sporten 

Het blijft een prachtig fabeltje dat wanneer je sport én vegan (of gewoonweg zo goed als altijd plantaardig eet, dus met af en toe een stukje vlees, bakje kwark e.d.) bent je echt een voedingsprobleem creëert die absoluut niet te fixen valt zonder dierlijke voedingsmiddelen. Want jeetje, waar haal je je eiwitten nu vandaan? Geen kip, ei, kwark? Oei. Niet. Te. Doen.

Benieuwd naar het verhaal? Lees dan hier de blog!